WNL

‘Politie mogelijk later bij noodsituaties door verlaging maximumsnelheid’

Ernstige corruptie bij politie blootgelegd: 'Dit is dus narcostaat'

De verlaging van de maximumsnelheid van 130 naar 100 kilometer per uur kan grote gevolgen hebben voor de inzet van hulpdiensten. Daarvoor waarschuwt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP in gesprek met BNR Nieuwsradio.

Volgens een speciale richtlijn mogen hulpdiensten extra hard rijden bij noodgevallen. Zij mogen 40 kilometer bij de maximumsnelheid optellen. Als ze nu naar een bedreigende situatie moeten, mogen zij dus maximaal 170 kilometer per uur rijden.

Aanrijtijden door maximumsnelheid

Maar door de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur mag de politie in het uiterste geval nog maar 140 kilometer per uur rijden. “Dat kan er toe leiden dat onze aanrijtijden langer worden of dat de hulpdiensten niet op tijd bij een ongeval kunnen zijn”, zegt Van de Kamp.

’s Nachts mag er nog wel 130 kilometer per uur worden gereden, maar over hoe de situatie voor de hulpdiensten overdag gaat worden, zijn nog veel onduidelijkheden. De politievakbond wil graag weten waar zij rekening mee kunnen houden.

LEES OOK: Coalitie is het eens over aanpak stikstof, maximumsnelheid omlaag naar 100: ‘Het is niet leuk’

“We willen weten of wij ons ook aan de nieuwe maximumsnelheid moeten houden of dat er een flexibelere norm komt. Met deze richtlijn is het namelijk bijna niet te voorkomen dat de aanrijtijden langer worden”, aldus Van de Kamp.

Door: Redactie

Exit mobile version