WNL

Hugo Borst: ‘Als we willen staat het Malieveld vol met zorgpersoneel’

De lobby van Hugo Borst en Carin Gaemers voor de ouderenzorg wordt één van de meest succesvolste lobby’s ooit genoemd. Er werd 2,1 miljard euro geregeld voor de verpleeghuizen. Volgens Borst kan de lobby ook in de toekomst haar kracht laten zien, zegt hij in het tv-programma Haagse Lobby.

“Wij kunnen te allen tijde het zorgpersoneel oproepen om massaal naar Den Haag te komen. Daar hebben we iets slims voor verzonnen.” Hij hoopt dat hij de werknemers in de ouderenzorg niet hoeft te mobiliseren om te gaan protesteren. “Maar als het nodig is staan er meer dan 100.000 mensen op het Malieveld.”

LEES OOK: Op deze manier kwam er 2 miljard euro voor de ouderenzorg zonder dat de politiek het wist

Borst: ‘Daar word ik boos van’

Borst en Gaemers kijken wisselend naar hoe goed de veranderingen in de ouderenzorg worden doorgevoerd. Gaemers merkt dat het extra geld dat het kabinet uittrok al effect begint te hebben. “Het kantelpunt in de mentaliteitsomslag hebben we al achter ons liggen, maar de eerste periode zie je dat nog niet zo erg.”

LEES OOK: Minister De Jonge: niet morrelen aan 2,1 miljard voor personeel ouderenzorg

Haar kompaan Borst ziet dat er ondanks de miljarden die al voor de ouderenzorg bij elkaar werden gelobbyd nog steeds dingen moeten veranderen. “Ik ben iets somberder. Laatst had ik een lezing en kwam er een verzorgende naar me toe die de instructie van zijn meerdere had gehad om niet te veel luiers te verschonen. Er kan vijf kilo in, dus er moet vijf kilo in. Dat raakt mij, daar word ik boos van.”

Kijk de nieuwste aflevering van Haagse Lobby over de succesvolle lobby voor de ouderenzorg terug via NPO Start!

Door: Redactie

Exit mobile version