WNL

Ondernemers de dupe van verkoopverbod alcohol Wallengebied: ‘Bizar’

Ondernemers in Amsterdam zijn de dupe van capaciteitsgebrek bij de politie. Vanavond speelt Ajax tegen het Londense Chelsea, en slijters in het Wallengebied mogen daarom geen alcohol verkopen. Dat tot frustratie van slijter Max Aker. “Ik vind het bizar dat je geen drank meer mag verkopen”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Alleen voor slijterijen en winkels geldt een verkoopverbod. Opvallend genoeg mogen kroegen de voetbalfans gewoon voorzien van een biertje of andere alcoholische drank.

“Het komt er op neer dat de politie niet genoeg kan handhaven binnen het Wallengebied”, zegt Aker. “Daar zijn ondernemers nu de dupe van.”

‘Cafés wel open’

Het verkoopverbod is behoorlijk arbitrair, vindt Aker. “Een minuut lopen verderop kan je gewoon een sixpack bier halen. Daarnaast vind ik het bizar dat je in een café wel gewoon allemaal drank mag kopen, maar in een slijterij niet.”

Aker pleit voor meer politie, om zo de veiligheid op de Wallen te garanderen. “De nadruk moet liggen op het handhaven van de orde, niet op het duperen van een ondernemer. Laten we gewoon lekker geniet van de wedstrijd, en de ondernemer zijn werk laten doen.”

Door: Redactie

Exit mobile version