WNL

School zet juf op non-actief na klachten over stokslagen: ‘Dit lijkt op de Taliban’

Een leerkracht van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is op non-actief gesteld nadat ouders hebben geklaagd over lijfstraffen in de klas. Kinderen zouden van de juf soms brood moeten eten vanaf de grond en werden geslagen met een stok.

De school heeft met alle betrokkenen gesproken en een onafhankelijk adviesbureau is een onderzoek gestart. De juf zit gedurende het onderzoek thuis. “We zijn echt geschrokken van deze klachten”, zegt Brigit Schumacher van onderwijsorganisatie Zaan Primair tegen NH Nieuws.

De kwestie zorgt volgens de regionale omroep een tweedeling op het schoolplein. Er zijn niet alleen klachten, maar ook veel voorstanders van de juf die al jaren op de school werkt. Onlangs zouden ouders daarom met elkaar op de vuist zijn gegaan.

LEES OOK: Universitair docent op non-actief na bedreiging Baudet

Mediadeskundige Mark Koster zit in de studio bij Goedemorgen Nederland op NPO 1 en zegt de mishandelingen niet te begrijpen: “Ik heb kinderen op school zitten. Ik denk dat dit een uitzondering is, ik hoop het in elk geval.”

Ook rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt het heftige straffen. “Dit lijkt op de Taliban of Iran”, zegt Ellian. “Er kan sprake zijn van kindermishandeling. Als dat zo is, zit je in de sfeer van het strafrecht.”

Door: Redactie

Exit mobile version