WNL

Rotterdam gaat Greta Thunberg uitnodigen voor bezoek: ‘Politiek de weg kwijt’

Greta Thunberg

De gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met een voorstel van de Partij voor de Dieren om de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg naar de havenstad te halen voor een bezoek. Rechtse partijen in de raad uiten kritiek op het plan.

Een meerderheid van 26 raadsleden stemde voor het voorstel om Thunberg een uitnodiging te sturen om Rotterdam te bezoeken. “Om onze jongeren en vooral onze politici te inspireren het goede te doen voor onze planeet”, motiveert de Partij voor de Dieren het idee.

LEES OOK: Verbazing over boze klimaatspeech Greta Thunberg: ‘Geen beste act’

Rechts stemt tegen bezoek Greta Thunberg

De grootste partij in de raad, Leefbaar Rotterdam, is niet blij dat Thunberg wordt gevraagd naar Rotterdam te komen. “Politiek Rotterdam is de weg kwijt”, schrijft fractievoorzitter Joost Eerdmans op Twitter. “Als je dacht dat het niet meer gekker kon binnen de gemeenteraad. Dan toch…”, vult raadslid Caroline Aafjes-van Aalst aan.

Naast Leefbaar stemden ook de VVD en PVV tegen het voorstel om Thunberg uit te nodigen. “De PVV is tegen kindermishandeling”, zegt PVV-fractievoorzitter Maurice Meeuwissen.

Door: Redactie

Exit mobile version