WNL

Klimaatactivisten lijmen zich vast aan ABN Amro-gebouw op Zuidas

Klimaatactivisten lijmen zich vast aan ABN Amro-gebouw op Zuidas

Klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion hebben zich vastgelijmd aan het ABN-Amro-gebouw op de Zuidas in Amsterdam. Er zouden zo’n vijftig activisten de hoofdingang blokkeren, zo meldt ANP.

Ook in het Vondelpark zijn actievoerders sinds dinsdagochtend bijeen. De groep was even omsingeld door de Mobiele Eenheid (ME), maar volgens een woordvoerster van de politie duurde dit ongeveer een half uur. De ME trok zich daarna weer terug omdat de situatie volgens hen rustig was.

De actievoerders zijn van plan meerdere dagen in het park blijven. Het is nog niet duidelijk of de gemeente en politie ook maar iets gaat doen om hen te verwijderen.

LEES OOK: Klimaatactivisten bereiden nieuwe acties voor in Amsterdam

Nog meer acties klimaatactivisten

Voor vandaag staan nog nog meer acties van de groep gepland. “We zullen vandaag nieuwe acties voeren die gericht zijn op het bedrijfsleven”, zegt een woordvoerder.

De politie houdt rekening met nieuwe acties en staat met busjes van de ME paraat op diverse plekken in de stad, zoals bij het Rijksmuseum. Daar blokkeerden zorgden een grote groep activisten maandag de hele dag de Stadhouderskade, wat leidde tot een grote verkeerschaos.

Door: Redactie

Exit mobile version