WNL

‘Dierenactivisten halen bloed onder de nagels van boeren vandaan’

Dierenactivisten halen het bloed onder de nagels van boeren vandaan. Dat zegt voormalig staatssecretaris van Landbouw en CDA-prominent Henk Bleker in WNL Op Zondag op NPO 1. Bleker riep de boeren tijdens het boerenprotest afgelopen week op om zich niet te laten provoceren.

Bleker uitte zijn frustratie op het Malieveld ten overstaan van duizenden boeren. “Laat je niet door een handvol loserige veganisten of dierenactivisten op de kast jagen”, zei de CDA-prominent. Bleker zegt dat hij bang was dat er gehoor werd gegeven aan de oproep van dierenactivisten om ook naar het boerenprotest te komen.

LEES OOK: Dierenactivisten willen naar Malieveld komen tijdens boerenprotest

“Waar het om gaat is dat er een aantal maanden geleden in Boxtel een familiebedrijf overvallen door dierenactivisten“, zegt Bleker. Desondanks hoopte Bleker dat de boeren zich niet lieten provoceren. “Jongens en dames hou je lekker kalm vandaag. Kijk vanuit je fantastische trekker neer op die gasten als ze je eruit willen halen.”

Bleker kijkt tevreden terug op de protestactie. “Het is fantastisch gelopen”, aldus Bleker. Volgens hem liet de actie zien dat het merendeel van de Nederlanders achter de boeren staat. “Kijk naar de steun die de boeren kregen toen ze naar Den Haag reden. Wanneer zie je nou applaudisserende mensen in de file?”

LEES OOK: Is het tijd voor een nieuwe boerenpartij? ‘Zou zo 15 zetels pakken’

Door: Redactie

Exit mobile version