WNL

Burgemeester Den Haag last spoedoverleg in over ‘onveilige situatie’ door protest boeren

boerenprotest

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft de lokale driehoek bij elkaar geroepen voor spoedoverleg om de situatie in de stad te bespreken. Boeren die met tractoren op weg waren naar het Malieveld voor hun demonstratie zijn namelijk door afzettingen gereden en dat zou een ‘onveilige situatie’ opleveren.

Voorafgaand aan de demonstratie van vandaag gaf de gemeente slechts toestemming voor de aanwezigheid van 75 trekkers op het Malieveld. Vanochtend werd echter duidelijk dat er veel meer deelnemers en hun voertuigen op het protest waren afgekomen.

Hekken omver

Op sociale media zijn beelden te zien dat boeren met hun tractoren de hekken die voor de afzetting moeten zorgen omverrijden. “Hierdoor ontstaat schade en een onveilige situatie”, zegt de gemeente Den Haag. Om die reden heeft de burgemeester het extra overleg ingelast.

LEES OOK: Duizenden boeren met tractoren onderweg naar Den Haag: ‘Zonder hen staat het land stil’

“Veel demonstranten en voertuigen hebben Den Haag nog niet bereikt. Dit houden we nauwgezet in de gaten. Voor de veiligheid van iedereen is het noodzakelijk dat de afzettingen gerespecteerd worden en aanwijzingen worden opgevolgd. Het is in ieders belang deze demonstratie de rest van de dag rustig en veilig te laten verlopen”, aldus de gemeente.

Aanhoudingen

De politie in Den Haag meldt dat er al aanhoudingen zijn verricht. “Een boer reed door de hekken en bracht hierdoor de veiligheid in het gedrang. De tweede boer die zich bemoeide met de aanhouding is ook aangehouden.”

Door: Redactie

Exit mobile version