WNL

Minister Grapperhaus zet terreurbestrijders NCTV in na moord op advocaat kroongetuige

Grapperhaus

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zet een speciaal team onder leiding van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) op de moord op advocaat Derk Wiersum. De advocaat van kroongetuige Nabil B. werd vanochtend doorgeschoten in Amsterdam.

Het team bestaat uit vertegenwoordigers van de politie en het Openbaar Ministerie. Naast het onderzoek naar de liquidatie, gaat het team ook kijken naar de beveiliging van betrokken advocaten, rechters en officieren van justitie. Mogelijk moet dat opgevoerd worden zodat ze “ongestoord en veilig kunnen functioneren”.

Een verband tussen deze moord en de eerdere liquidatie op de broer van de kroongetuige in het proces tegen Ridouan T. kan op dit moment niet worden uitgesloten, aldus de bewindsman.

“Dit raakt dan aan het fundament van onze rechtsstaat en is een enorme klap, in het bijzonder ook voor de beroepsgroep van advocaten, het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de rechterlijke macht”, schrijft Grapperhaus aan de Tweede Kamer. De georganiseerde misdaad is volgens hem “een grens overgegaan”. Hij spreekt van een “aanslag op de rechtsstaat”.

LEES OOK: Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd: ‘Waar iedereen bang voor was, is nu gebeurd’

Door: Redactie

Exit mobile version