main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 18 september 2019 — 09:23

Baudet: ‘Vluchtelingenrecord kan alleen gestopt worden met ander type politici’

Er is sprake van een vluchtelingenrecord in Griekenland. Op dit moment zijn er 26.000 vluchtelingen op de Griekse eilanden. Zoveel vluchtelingen zijn er niet meer geweest sinds in 2016 de zogenoemde Vluchtelingendeal gesloten werd tussen de EU en Turkije. Die deal is gemaakt om te voorkomen dat meer vluchtelingen vanuit Turkije naar Europa oversteken, maar dat lijkt dus niet echt te werken.

“Hier heb ik constant voor gewaarschuwd”, zegt Partijleider van Forum voor Democratie Thierry Baudet in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Het is totaal belachelijk om je afhankelijk te maken van een onberekenbare dictator in Turkije. Je moet gewoon zelf je eigen grenzen verdedigen. Wat wij met Forum willen willen is vluchtelingen in de eigen regio opvangen. Dat is veel goedkoper en zorgt dat we meer mensen kunnen helpen.”

Australische model

In Nederland wil Baudet het ‘Australische model’ invoeren. “We nemen alleen mensen op die iets kunnen bijdragen in Nederland. Als ze echt iets kunnen betekenen en onze waarden ondersteunen, kunnen ze naar Nederland komen. In alle andere gevallen helpen we ze ter plekke.”

Financieel journalist van het FD Jean Dohme sluit zich aan bij de zorgen van Baudet: “Zolang je afhankelijk bent van een aantal bufferstaten rond de Europese Unie, gaat het huidige beleid niet werken. Zodra daar iets misgaat of de toestroom toch te groot wordt, komen alsnog heel veel mensen deze kant op. Je hebt natuurlijk wel met een maximale capaciteit te maken. Daar moet je heel realistisch naar blijven kijken.”

Baudet: “Vorig jaar heeft dit kabinet het Marrakesh immigratiepact getekend. Ik heb toen gezegd dat het een open uitnodiging is aan heel Afrika om naar Europa te komen. Dat vond iedereen overdreven, maar je ziet het nu toch gebeuren. Dit gaat niet stoppen, tenzij wij het stoppen. En dat kan alleen met een ander type politici.”

LEES OOK: FvD komt met een docu-reeks over de gouden eeuwen van Nederland

Door: Leroy van den Berg

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer