WNL

Voetballen voor Nederland of voor het land van je familie? ‘Kies voor waar je grootgebracht bent’

Zakenvrouw Rahma el Mouden vindt het onbegrijpelijk dat voetballers die in Nederland geboren zijn en een dubbele nationaliteit hebben ervoor kiezen interlands te gaan spelen voor bijvoorbeeld Marokko of Turkije. “Kies voor het land waar je grootgebracht bent”, zegt zij in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

De discussie over waar voetballers met een dubbele nationaliteit moeten spelen, laaide weer op na felle uitspraken van voetbalanalist Johan Derksen, die stelde dat voetballers als Mohammed Ihattaren (PSV) of Orkun Kökçü (Feyenoord) voor Nederland zouden moeten kiezen en niet voor Marokko of Turkije.

Dat de beide jonge voetballers nog twijfelen om eventueel voor Nederland uit te komen, gaat er bij El Mouden niet in. “Ik snap het niet. Ik snap niet wat hen beweegt om daar heen te gaan”, doelt zij op het spelen voor het Marokkaanse of Turkse nationale elftal.

“Ik kan me niet voorstellen dat mijn kinderen voor Marokko of Turkije zouden kiezen. Kies voor het land waar je grootgebracht bent. Anders zou het nog steeds voelen alsof Nederland niet van jou is.”

LEES OOK: ‘Amrabat, kies voor Marokkaans elftal want je bent Marokkaan’

Door: Redactie

Exit mobile version