WNL

Brandbrief fractieleden: ‘Aanpak Halsema rond criminaliteit is té laat en té slap’

Vier Amsterdamse fractieleden maken zich ernstige zorgen over de aanpak van burgemeester Femke Halsema met betrekking tot de aanpak van criminaliteit. Om aandacht voor de situatie te vragen, hebben de leden een brandbrief naar Halsema gestuurd.

De brief is verstuurd door Annabel Nanninga (Forum voor Democratie), Wil van Soest (Partij van de Ouderen), Marianne Poot (VVD) en Diederik Boomsma (CDA).

‘Het rapport De achterkant van Amsterdam schetst een huiveringwekkend beeld van onze stad: ondermijning, zware misdaad en zwart geld zijn aan de orde van de dag’, schrijft het viertal in de brief. Er liggen al plannen om de criminalisering van de hoofdstad aan te pakken, maar dat plan is volgens de briefschrijvers ‘te weinig, te laat, en te slap.’

Lees de volledige brief van de vier fractieleden hier.

Prioriteiten liggen verkeerd

VVD-kamerlid Dilan Yeşilgöz-Zegerius begrijpt de noodkreet van de Amsterdamse fractieleden, zegt ze in Goedemorgen Nederland. “De prioriteiten van het huidige Amsterdamse bestuur lijken best wel scheef te groeien. Er worden allerlei filosofische gesprekken gevoerd, maar de focus op echte criminaliteit is veel minder. Dat moet anders.”

LEES OOK: VVD-fractievoorzitter Amsterdam: ‘Links kan nu niet meer om drugsprobleem heen’

 

Door: Redactie

Exit mobile version