main-logo NPO Start
Word lid
23 augustus 2019 — 15:18

Drama in Zuid-Afrika: gekooide leeuw verslindt ‘eigenaar’, 3 leeuwen ingeslapen

De Zuid-Afrikaanse Leon van Biljon is gisteren doodgebeten door één van de drie leeuwen die hij vasthield in zijn zogenoemde ‘leeuwenboerderij’. Dit schrijft De Telegraaf.

De 70-jarige Van Biljon werd de ‘leeuwenman’ genoemd en was eigenaar van de Mahala View Lion Lodge ten oosten van Pretoria. Hij was een stuk van het hek aan het repareren toen een van de drie leeuwen hem aanviel.

De buren probeerden hem nog te helpen, maar het was te laat: de leeuwenman stierf in het harnas aan zijn verwondingen. Alle drie de leeuwen zijn afgemaakt. Waarom ook de andere twee leeuwen werden ingeslapen, is niet bekend.

Rijp voor de slacht

In Zuid-Afrika zijn meer dan tweehonderd leeuwenboerderijen, waar in totaal tussen de zesduizend en achtduizend leeuwen gefokt en vastgehouden worden. Een deel wordt gebruikt voor de jacht of verscheept naar India, waar de botten gebruikt worden voor ‘genezende’ doeleinden. In totaal leeft nog maar een kwart van de leeuwen in het wild.

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer