WNL

A$AP Rocky toch naar Lowlands, ondanks vervolging in Zweden voor mishandeling

Asap Rocky vervolgd in Zweden

De wereldberoemde rapper A$AP Rocky (Rakim Mayers) treedt aankomend weekend tijdens Lowlands gewoon op. Dit heeft zijn management aan de festivalorganisatie laten weten. Lange tijd was er twijfel over het optreden, omdat de rapper vastzat en veroordeeld werd in Zweden vanwege zware mishandeling.

Mayers mag zijn uitspraak in vrijheid afwachten en kan dus gewoon optreden. Het Openbaar Ministerie eist zes maanden tegen de rapper.

Trump vs Zweden

Eerder ontstond veel ophef rond de zaak, tot bemoeienis van de Amerikaanse president Donald Trump aan toe. Mayers zou uit zelfverdediging gehandeld hebben, toen twee jongens hem op straat langdurig bleven lastigvallen – ondanks herhaaldelijk verzoek om weg te gaan.

Nadat de beelden van het incident verspreid werden, vroeg Trump de Zweedse premier om gratie te verlenen aan Mayers. Ook zou hij persoonlijk instaan voor de borgsom van de rapper. Tot grote ergernis van Trump, zei de premier niks te kunnen doen: de rapper zou gelijk behandeld worden, net als iedereen.

Niet veel later werd Mayers alsnog vrijgelaten. Morgen volgt de uitspraak van de Zweedse rechter. Na de uitspraak is er nog genoeg tijd om op te treden tijdens Lowlands, voor A$AP zich moet melden in Zweden.

Een celstraf is volgens het Openbaar Ministerie van Zweden onontkomelijk, vanwege het buitensporige geweld dat de rapper en zijn entourage gebruikte. Bekijk de beelden van het incident en de verklaring van A$AP Rocky in de rechtbank in de twee video’s hieronder.

Door: Redactie

Exit mobile version