WNL

‘GHB-wethouder’ had geen verboden middelen op toen hij door het lint ging bij arrestatie

GroenLinks

De voormalige, Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens (39) had geen verboden stoffen in zijn bloed toen hij 21 juni werd gearresteerd in Amsterdam. Dat staat in een brief die Nuijens vandaag op Twitter plaatste, waarvan de politie aan WNL bevestigt dat deze echt is. Nuijens ging in juni compleet door het lint voor een horecagelegenheid, en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie.

In de brief staat dat in het bloed dat bij Nuijens is afgenomen geen middelen zijn aangetroffen die verboden zijn volgens de Wet Middelen Gebruik. Na de aanhouding liet de politie weten dat in de tas van Nuijens een flesje met vermoedelijk GHB en twee zakjes wiet waren aangetroffen. Of het daadwerkelijk om deze drugs ging, kan de politie Amsterdam niet bevestigen. “De zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie”, aldus een woordvoerder.

Volledig door het lint

Nuijens werd aangehouden vlak voor het Amsterdamse stadhuis. De politie had een melding gekregen van overlast op een nabijgelegen terras. Een ober verklaarde aan De Telegraaf dat de GroenLinks-wethouder “volledig door het lint ging”. Bij zijn aanhouding was hij agressief en spuugde een agent in het gezicht. Nuijens trad korte tijd later af als wethouder.

Nu blijkt dat Nuijens waarschijnlijk nuchter was ten tijde van zijn aanhouding, is het nog meer de vraag waarom hij zich zo agressief en vreemd gedroeg. De voormalig wethouder vindt het bewijs dat hij geen illegale middelen had gebruikt in ieder geval voldoende om zijn blazoen te te zuiveren, zo blijkt uit zijn commentaar op de brief: ‘No further comment’.

GroenLinks-wethouder spuugt agent in gezicht en draait door bij aanhouding

Door: Redactie

Exit mobile version