main-logo NPO Start
Word lid
11 juli 2019 — 16:35

3 zusjes vermoorden pedovader, duizenden protesteren tegen veroordeling

Tijdens de nacht van 27 juli vorig jaar, slopen de zusjes Krestina, Angelina en Maria Khachaturyan met een hamer, mes en pepperspray de slaapkamer van hun vader binnen. Hij werd nooit meer wakker.

In eerste instantie zeiden de Russische Khachaturyan-zusjes dat ze hun vader hadden vermoord vanuit zelfbescherming toen hij hen aanviel. Uit onderzoek van de politie bleek later dat dit niet klopte. Wel werd duidelijk dat ze systematisch werden mishandeld en verkracht. Dit meldt Channel News Asia.

Protesten tegen veroordeling

De zusjes zitten nu midden in een rechtszaak met een veroordeling in het verschiet, maar duizenden hebben hun steun voor het drietal uitgesproken. Volgens critici werden ze in de steek gelaten door Russische justitie, die ze had moeten beschermen tegen hun gewelddadige vader.

Inmiddels hebben 230.000 mensen een petitie getekend waarin wordt gepleit voor vrijspraak van de zusjes. De ondertekenaars geloven dat iedereen in een soortgelijke situatie terecht kan komen, indien het Russische justitionele systeem niet verandert. Een systeem dat volgens hen blind is voor huiselijk geweld.

Faal

De advocaat van de zusjes, Alexei Parshin, zegt dat de buren meermaals naar de politie zijn gestapt om melding te maken van de ontucht, maar keer op keer nul op het rekest kregen. De vader werd geen enkele keer opgepakt.

Ook meldt de advocaat dat het drietal leed aan een post-traumatische stressstoornis (PTSS) ten tijde van de moord. Hoewel ze het plan hadden opgevat om weg te rennen van huis, waren ze doodsbang voor de gevolgen indien ze door hun vader gesnapt werden.  De vader en moeder waren al lange tijd gescheiden.

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

In een paar jaar tijd zag Janneke Willemse, beurscommentator en RTL Z presentatrice, haar beleggingsbedrag verdriedubbelen. Hoe ze dat heeft gedaan beschrijft ze in het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ dat deze week verschijnt. Benieuwd naar haar verhaal? Luister om middernacht naar ’t Wordt Nu laat op NPO Radio 2 met Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur op

Stand van Nederland: de eeuwige jeugd

De Nederlander wordt steeds ouder, maar wil wel gezond en mooi oud worden. Stand van Nederland duikt in de economie van de eeuwige jeugd.

Donderdag om 22:10 op
Deze wetenschapper ontwikkelt een levenselixer om veroudering te voorkomen

Een levenselixer die het ouder worden tegen kan gaan? Dat is in de toekomst misschien werkelijkheid. Verouderingsbioloog Peter de Keizer test dit al jaren op…

Lees meer

Werkbezoek Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door na weigeren Sjoerdsma

Het geplande werkbezoek van de Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door, zo heeft de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag besloten. De reden is dat…

Lees meer

Huisarts voor derde keer opgepakt op verdenking seksueel misbruik

Een 50-jarige huisarts uit Brunssum is maandag voor de derde keer opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Twee patiënten deden aangifte tegen hem, schrijft ANP…

Lees meer

Wat te doen nu spaarrente op nul staat? ‘Sparen is gevaarlijker dan beleggen’

De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om…

Lees meer

Een miljoen Nederlandse gezinnen hebben te weinig spaargeld

Een miljoen Nederlandse gezinnen zijn bij tegenspoed niet in staat om €2000 op te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer…

Lees meer