WNL

Deze Letse vrouwen spreken 24/7 alle talen als ‘online croupiers’

De internationale kansspelmarkt maakt zich op om zijn intrede te doen in Nederland, nu online gokken vanaf volgend jaar legaal wordt. Een van de bedrijven die staat te springen om de Nederlandse markt te betreden is het Letse bedrijf Playtech. Zij lopen helemaal binnen dankzij een opmerkelijk business model: online programma’s waarin je live kan gokken terwijl een echte, menselijke croupier de boel begeleidt, niet zelden in je eigen taal.

In Nederland is online gokken nog niet legaal, maar in veel andere landen is het al jaren booming business, zo ook in Letland. Het zogenaamde ‘livegaming’ is daarbij een belangrijk onderdeel.

‘This is where the magic happens’

Duizend croupiers, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag: Playtech is als online casino altijd geopend. Het bedrijf is actief in heel Europa. Croupiers worden opgeleid door het bedrijf zelf, ook op het gebied van vreemde talen.

“This is where the magic happens”, aldus ‘managing director’ Edo Haitin als hij de trainingsruimte binnenloopt. “Hier leiden wij onze nieuwe medewerkers op tot gamepresentatoren.”

Eigen taal

De medewerkers leren de regels van het spel, het presenteren, acteren, vreemde talen en zelfs het juiste accent. Haitin: “Ze leren en trainen het allemaal hier.”

Volgens Haitin spreken de presentatoren vreemde talen om de gebruiker een ‘lokalere ervaring’ te geven. “Als een gebruiker zijn eigen taal hoort, vindt hij het spel leuker. En geeft het een culturele ervaring.”

Stand van Nederland duikt in de cijfers achter de gokindustrie. Aanstaande donderdag om 21:15 op NPO2.

Door: Redactie

Exit mobile version