WNL

VVD en FVD steunen pitspoesmotie PVV, DENK per ongeluk

Een motie van de PVV voor het ‘behoud van pitspoezen in de Formule 1’ is alleen gesteund door de VVD, FVD en DENK. Die laatste partij laat nu weten dit per ongeluk te hebben gedaan.

PVV-Tweede Kamerlid Roy van Aalst diende een motie in waarin hij pleit voor het voortbestaan van schaars geklede vrouwen tijdens F1-evenementen. Lastig, want organisatie FIA deed de zogenaamde grid girls vorig jaar al in de ban.

Van Aalst wil dat de regering aan FIA ‘duidelijk maakt’ dat de aanwezigheid van ontblote vrouwen ‘belangrijk is’ en deel uitmaakt van de ‘Nederlandse autosporttraditie’.

De motie bevat eveneens de tekst: ‘Alleen een enorme zeikerd of jaloerse social justice warrior ziet een mooie vrouw als een probleem.’

De VVD steunde de motie. Kamerlid Rudmer Heerema vindt het een goede zaak dat grid girls de F1-races ‘opleuken’. Volgens de NOS wilde andere fractieleden van de partij niet reageren, omdat ze het gênant vonden.

DENK steunde de motie ook, maar dat blijkt achteraf niet de bedoeling te zijn geweest. Volgens de partij is er iets fout gegaan, maar wat is niet helemaal duidelijk.

LEES OOK: Zandvoort heeft nog veel werk te doen voor komst Formule 1

Door: Redactie

Exit mobile version