WNL

‘Verslapt rechts maakte opkomst van FVD mogelijk’

Forum voor Democratie is opgekomen doordat andere rechtse partijen zijn verslapt. Dat zegt Telegraaf-columnist Nausicaa Marbe in WNL Opiniemakers. Volgens haar treffen zowel VVD als PVV hiervoor blaam.

“De rechtse belofte van de PVV is gewoon niet ingelost”, zegt Marbe. “PVV heeft veel beloofd op het gebied van integratie. Dat was allemaal spierballentaal. Ze regeren niet, ze kunnen geen beleid maken. Daardoor zijn veel kiezers van de PVV overgelopen naar Forum.”

Ook de VVD heeft teveel toegegeven aan linkse partijen sinds de partij aan de macht is, zo vindt Marbe. “Als je regeert met linksere partijen dan zijn er compromissen te sluiten. Maar voornamelijk in dit laatste kabinet is te zien dat de lastendruk omhoog gaat (btw, energiebelastingen, -red). Er is een klimaatakkoord dat niets met rechts te maken heeft en geïnspireerd is op linkse ideologieën en utopisme. De VVD is daar volledig ingetrapt.”

VVD-bewind

Ook heeft de VVD niet genoeg gedaan tijdens de immigratiecrisis, zo zegt Marbe. “Onder VVD-bewind zijn heel veel mensen binnengekomen, waarbij we niet eens meer wisten wie we binnen lieten.”

Door: Redactie

Exit mobile version