WNL

Mark Koster heeft twijfels bij nieuwsplatform John de Mol: ‘Doe het niet’

Mediadeskundige Mark Koster heeft sterke twijfels over het slagen van het nieuwe digitale nieuwsplatform van Talpa van John de Mol.”De grote vraag is of hij dit aan kan. Ik zou zeggen: ‘doe het niet'”, aldus Koster in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

John de Mol koopt momenteel flink personeel in voor zijn nieuwe digitale nieuwsplatform, zo weet Koster. “Hij koopt allemaal eindredacteuren en goede mensen weg, onder andere bij WNL,” zegt Koster. De Mol wil met onder andere een nieuwsapp de concurrentie aangaan met Nu.nl en de NOS. Het platform moet begin volgend jaar online gaan.

Toch zal dat aangekochte toptalent niet per se een garantie zijn voor succes, zo verwacht de mediadeskundige. “Het grote probleem met nieuws is dat het een ambacht is. Je moet hoor- en wederhoor doen, en kijken of het klopt. Dat kost veel geld.”

‘Talpa is grootste eenmansbedrijf van Nederland’

De Mol staat niet bekend om zijn kennis van de digitale wereld, zo weet Koster. “Hij koopt gewoon de beste mensen uit de industrie. De grote vraag is of hij niet te eigenwijs is. Dat weten we van hem: Talpa is het grootste eenmansbedrijf van Nederland. Er is maar één baas, en dat is John de Mol. Ik hoop dat hij snapt dat de digitale wereld iets anders is dan een televisieprogramma of een blad maken.”

Door: Redactie

Exit mobile version