main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
11 juni 2019 — 17:01

Oranje wint openingswedstrijd WK nipt met 1-0

De Oranjevrouwen hebben de openingswedstrijd nipt met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Jill Roord scoorde in de blessuretijd de enige goal door van dichtbij raak te koppen.

Oranje had het bij vlagen erg lastig met het fysieke spel van de Nieuw-Zeelanders. De grootste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de kiwi’s. Nederland kwam er bij vlagen goed uit, maar dat leidde nog niet tot grote kansen.

In de tweede helft onderscheidde keeper Sari van Veenendaal zich met een aantal goede reddingen. Nieuw-Zeeland had de eerste twintig minuten de overhand, al kwam Oranje er vaak gevaarlijk uit.

Nederland bleef verzorgd voetballen en daar plukten ze uiteindelijk de vruchten van. De ploeg van Sarina Wiegman zette Nieuw-Zeeland de laatste twintig minuten vast en creëerde een aantal kansen. Uiteindelijk wist Roord een slecht weggewerkte voorzet van Merel van Dongen binnen te koppen.

Tegenstanders Canada en Kameroen speelden maandagavond al. Canada won die wedstrijd, waardoor ze samen met Oranje aan kop gaan in de poule.

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer