main-logo NPO Start
Word lid
WNL Haagse Lobby - 10 juni 2019 — 21:46

Ton Heerts over pensioenakkoord: ‘Er is geen plan B’

Voor het pensioenakkoord waar vakcentrale FNV deze week over gaan stemmen, is geen plan B. Dat zei oud-voorzitter van de FNV Ton Heerts in het programma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

“Er is geen plan B en ik stem ja”, aldus Heerts op de vraag wat er gebeurt als het akkoord wordt weggestemd.

“Het wordt ’s avonds donker en het wordt ’s morgens weer gewoon licht”, aldus een toch wat relativerende Heerts op de vraag wat er gebeurt bij een nee. “Maar dan ligt er wel een politiek probleem. Uiteindelijk heeft iedereen een probleem.”

Hoogleraar Arbeid in Tilburg Ton Wilthagen denkt niet dat het FNV veel baat zal hebben bij een nee als nieuwe opening voor onderhandelingen. “De rek is wel een beetje uit het systeem.”

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer