main-logo NPO Start
Word lid
Martine Bijl
3 juni 2019 — 14:40

Martine Bijl (71) overleden: ‘Je leeft verder diep in ons’

Martine Bijl is overleden. De presentatrice, zangeres en actrice blies afgelopen donderdag in haar huis in Maarssen haar laatste adem uit en werd 71 jaar. Haar dood maakt veel reacties los.

Bijl werd in september 2015 getroffen door een hersenbloeding. Aan de complicaties daarvan is zij overleden in het bijzijn van haar familie. Haar laatste grote tv-klus was de presentatie van het populaire programma Heel Holland Bakt van Omroep MAX.

“Tot ons groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Martine Bijl”, reageert de omroep op Twitter. “Wij zijn Martine dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend, en wensen de nabestaanden veel sterkte toe.”

Boek

Eerder nam zijn deel aan het programma Wie van de Drie, speelde zij in de comedy Het Zonnetje in Huis, nam ze cd’s op en speelde ze in reclames. In november vorig jaar bracht zij het boek Rinkeldekink uit over haar hersenbloeding en de depressie die zij daarna kreeg.

Komende woensdag wordt Bijl in besloten kring begraven. Veel bekende en onbekende Nederlanders reageren op de dood van Bijl.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer