WNL

Duitse regeringscommissaris raadt Joden aan om hun keppeltje voortaan thuis te laten

antisemitisme

Joden in Duitsland worden afgeraden om een keppeltje te dragen op straat, omdat hun eigen veiligheid anders mogelijk in het geding komt. Dat zegt Felix Klein, de antisemitisme-commissaris van de regering, zo schrijven verschillende Duitse media. De verharding van de samenleving zou één van de redenen zijn.

“Ik kan Joden niet aanbevelen het keppeltje altijd en overal in Duitsland te dragen. Helaas moet ik het zeggen”, tekent de Duitse krant Die Welt de woorden van Klein op. Volgens hem is de “toenemende sociale ontremming en brutaliteit” één van de oorzaken voor zijn oproep. Deze verharding zou antisemitisme in de hand werken.

Dit antisemitisme komt volgens Klein uit verschillende hoeken, waaronder uit extreemrechtse omgevingen en uit moslimkringen. “Velen van hen kijken naar Arabische zenders die een fataal beeld van Israël en de joden schetsen”, aldus de regeringsfunctionaris.

LEES OOK: ‘We importen antisemitisme uit het Midden-Oosten, dat wil de politiek niet benoemen’

Onwerkelijk 

In Nederland wordt met verbazing gekeken naar de uitspraken van Klein. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) zegt op Twitter het “onwerkelijk” te vinden dat Joden in Duitsland wordt afgeraden met hun keppeltje over straat te gaan. “Niet de slachtoffers horen zich aan te passen, maar de daders van antisemitisme horen aangepakt te worden.”

Door: Redactie

Exit mobile version