main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 mei 2019 — 14:15

Rutte: ‘Timmermans en Pauw moeten nodig een kopje koffie gaan drinken’

Telegraaf-journalist Wouter de Winther verbaasde zich gisteravond in de talkshow Pauw op NPO 1 over de afwezigheid van PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans. In plaats van Timmermans zat PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher aan tafel. Volgens de Winther heeft dat nog steeds te maken met het ‘mondkapjes incident’ vijf jaar geleden.

In een speech voor de Verenigde Naties had Timmermans gesuggereerd dat de inzittenden van het MH17-vliegtuig nog bij bewustzijn waren nadat het vliegtuig boven Oekraïne was geraakt. Jeroen Pauw vroeg hierop door waarop Timmermans antwoordde dat er iemand gevonden was met een mondkapje om. ‘Die heeft dus de tijd gehad om dat te doen’, zei Timmermans. Pauw bevestigde gisteravond dat Timmermans na de uitzending boos was geworden over zijn vraag over de speech en dat hij had aangegeven nooit meer te willen aanschuiven bij Pauw.

De Winther confronteerde Asscher met de afwezigheid van Timmermans:  ‘Waarom zit hij niet gewoon zelf hier aan tafel?’ Asscher reageerde vervolgens: “Omdat hij nu in Polen is.” Asscher hield zich verder op de vlakte over een mogelijke boycot van Pauw door Timmermans. “Ik wil hier niet tussenkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij echt nog wel een keer bij Pauw aan zal schuiven.”

De ‘ruzie’ bij Pauw leidde tot veel reacties op Twitter. Volgens Donatello Piras was het ‘Game, Set & Match’ voor Asscher:

VVD-lijsttrekker Malik Azmani wilde vanochtend in Goedemorgen Nederland niet inhoudelijk reageren op het conflict maar hij merkte wel op dat hij ‘Timmermans nauwelijks gezien heeft in de campagne’. “Als hij vanavond naar het debat komt, dan is dat de tweede keer dat ik hem zie.”

Mark Rutte merkte op dat ‘Timmermans en Pauw nodig een kopje koffie met elkaar moeten drinken’. Grappend voegde hij daar aan toe: “Ik wil er ook wel bijzitten als mediator!”

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer