main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 mei 2019 — 10:24

Rutte: ‘Ik had geen enkele euro willen bezuinigen, maar het moest’

Premier Rutte is blij dat er meer geld gaat naar het Openbaar Ministerie. In eerste instantie moest er juist bezuinigd worden op de dienst, maar Rutte zegt in Goedemorgen Nederland daar geen spijt van te hebben.

“We hebben zo vreselijk veel moeten bezuinigen, omdat we in een crisis zaten. Dat was het probleem. We moesten uiteindelijk vijftig miljard zien te vinden.”

De premier had liever niet elke euro willen omdraaien, maar kon naar eigen zeggen simpelweg niet anders. “Ik zou geen van die euro’s hebben willen bezuinigen, maar het moést omdat je niet kunt hebben dat Nederland in een financiële crisis was gestort.”

Investeren

Het Openbaar Ministerie kan binnenkort ruim honderd miljoen euro bijschrijven. “Het effect door die bezuinigingen is dat we gelukkig nu weer groeien”, zegt Rutte. “Ik ben heel blij dat we nu weer fors kunnen investeren in politie, justitie en wegen.”

LEES OOK: Rutte: ‘Gepruts van Baudet hoort niet bij een volwassen partij’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer