main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 21 mei 2019 — 11:53

Baudet verrast door uitspraak Timmermans: ‘Oh, zei hij dat?’

Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer, gaat niet naar Brussel. Ondanks dat hij als lijstduwer actief is bij de Europese Verkiezingen. PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans zei maandag dat hij dat zou toejuichen, “omdat hij dan weg is uit Nederland.”

Baudet had de uitspraak nog niet gehoord, zegt hij in Goedemorgen Nederland. “Oh, zei hij dat? Dat mag, het is een vrij land.”

LEES OOK: Timmermans hoopt dat Baudet naar Europa vertrekt

Presentatrice Maaike Timmerman zei dat Baudet als lijstduwer waarschijnlijk veel stemmen gaat krijgen. “Bedankt voor het vertrouwen”, reageert de FVD-leider lachend. “Maar in eerste instantie gaat onze lijsttrekker, Derk Jan Eppink, naar Brussel. Wij zijn heel benieuwd om te zien hoe hij het gaat doen.”

“Wij zijn bezig een brede Eurosceptische fractie te vormen. We willen ervoor zorgen dat ook centrumrechtse partijen worden gehoord”, aldus de partijleider.

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer