WNL

Wilders reageert op ‘belachelijk’ opiniestuk Rob Jetten: ‘Van welke planeet komt hij?’

PVV-leider Geert Wilders las deze week met gefronste wenkbrauwen het opiniestuk van Rob Jetten (D66) in De Volkskrant. In dat stuk schreef Jetten dat de integratie van Marokkanen “een doorslaand succes” is, “want de nieuwste generatie Marokkanen doet het bijzonder goed”. “Ik weet niet van welke planeet hij komt, maar ik heb zelden zo’n belachelijk stuk in een krant gezien,” zei Wilders vanochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Kijk eens naar Opsporing Verzocht, loop eens door een gemiddelde wijk in een grote stad,” zegt Wilders. “Zie wat daar gebeurt. We hebben een gigantisch Marokkanenprobleem in Nederland. Dat is niet minder geworden, dat is alleen maar meer geworden. Dit is een propagandaplaatje.”

In het opiniestuk zegt Jetten dat Marokkanen het goed doen, zeker als rekening wordt gehouden met de vele vooroordelen die er over hen bestaan. De D66-voorman wijst onder andere Wilders aan als verspreider van die vooroordelen. “Dat is niet waar, ik benoem de problemen,” reageert Wilders.

LEES OOK: Jetten nieuwsgierig of koers Forum voor Democratie gaat veranderen door interne discussies

Door: Redactie

Exit mobile version