WNL

Juryvoorzitter: ‘Duncan Laurence gaat het Eurovisie Songfestival winnen’

Nederland gaat met de inzending van Duncan Laurence dit jaar het Eurovisie Songfestival winnen. Dat zegt de voorzitter van de Nederlandse vakjury Elise van der Horst in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

Laurence is ook volgens de bookkeepers een grote kanshebber. Toch zijn de verwachtingen niet te hoog gespannen, zo denk het jurylid. “Hij heeft een ontzettend mooi nummer, het is al een gouden plaat. Het gaat supergoed, ik denk dat hij gaat winnen.”

De zangeres verwacht dat Laurence het dit jaar “ontzettend goed” gaat doen. “Hij zingt heel stabiel, ook die hoge kopstem zit er supergoed op. Ik denk dat hij het fantastisch gaat doen.”

Eerlijke kans

Van der Horst, bekend als EliZe, heeft zich nog niet verdiept in de deelnemers uit andere landen. “Ik heb expres niet gekeken zodat ik ze allemaal een eerlijke kans kan geven. Als je een liedje een paar keer hoort, krijgt het al snel je voorkeur.”

De zangeres is zelf ook al een keer gepolst of ze mee wilde doen aan het Songfestival. “Dat was toen net m’n eerst single uit was. Toen was het nog met allemaal voorrondes, en er waren meerdere artiesten. Het was een hele wedstrijd om wie het zou worden. Ik heb het toen niet gedaan.”

Anouk

Als Van der Horst nog een keer gevraagd zou worden, zou ze zeker meedoen. “Ja, ik denk iedereen wel. Sinds Anouk heeft meegedaan is het mega-tof om mee te doen aan het Songfestival. Je land vertegenwoordigen is een grote eer.”

LEES OOK: Oud-Ajacied Maduro: ‘Ajax haalt de Champions League-finale’

Door: Redactie

Exit mobile version