WNL

Ockje Tellegen over Europees klimaatplan VVD: ‘Dit is gewoon kabinetsbeleid’

VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen verbaast zich over een artikel in De Telegraaf, waarin wordt gezegd dat de partij strengere Europese milieumaatregelen wil voor Nederland. Volgens Tellegen is dat in lijn met de het kabinetsbeleid.

De partij wil na de Europese verkiezingen een hogere CO2-reductie per lidstaat, die vanuit Brussel moet worden geregisseerd. Lidstaten moeten de uitwerking wel zelf kunnen bepalen, aldus de VVD.

“De VVD wil dat Europa het doel van 40% CO2-reductie verhoogt naar 55% in 2030”, valt te lezen in het programma. “Dit is in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.”

‘Niks nieuws onder de zon’

Tellegen spreekt van ‘paniekerige koppen in de krant’. “We hebben gewoon dertig jaar om deze doelstellingen, die ook niet nieuw zijn, te behalen. Het doel daarbij is natuurlijk om het behapbaar en betaalbaar te maken. Het is niets nieuws onder de zon.”

De ondervoorzitter van de Tweede Kamer vreest geen ‘electorale zelfmoord’ door de plannen. “Dit is gewoon wat we hebben afgesproken. We kunnen heel ambitieus zijn als land, maar als andere landen niet meedoen heeft dat helemaal geen zin.”

Door: Redactie

Exit mobile version