main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 15 april 2019 — 10:59

Ockje Tellegen over Europees klimaatplan VVD: ‘Dit is gewoon kabinetsbeleid’

VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen verbaast zich over een artikel in De Telegraaf, waarin wordt gezegd dat de partij strengere Europese milieumaatregelen wil voor Nederland. Volgens Tellegen is dat in lijn met de het kabinetsbeleid.

De partij wil na de Europese verkiezingen een hogere CO2-reductie per lidstaat, die vanuit Brussel moet worden geregisseerd. Lidstaten moeten de uitwerking wel zelf kunnen bepalen, aldus de VVD.

“De VVD wil dat Europa het doel van 40% CO2-reductie verhoogt naar 55% in 2030”, valt te lezen in het programma. “Dit is in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.”

‘Niks nieuws onder de zon’

Tellegen spreekt van ‘paniekerige koppen in de krant’. “We hebben gewoon dertig jaar om deze doelstellingen, die ook niet nieuw zijn, te behalen. Het doel daarbij is natuurlijk om het behapbaar en betaalbaar te maken. Het is niets nieuws onder de zon.”

De ondervoorzitter van de Tweede Kamer vreest geen ‘electorale zelfmoord’ door de plannen. “Dit is gewoon wat we hebben afgesproken. We kunnen heel ambitieus zijn als land, maar als andere landen niet meedoen heeft dat helemaal geen zin.”

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer