main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
13 april 2019 — 13:57

Vader Anne Faber: ‘Hiddema heeft gruwelijke details terecht aangestipt’

Wim Faber, de vader van de vermoorde studente Anne Faber, neemt het Theo Hiddema niet kwalijk dat hij allerlei gruwelijke details opsomde over het zedenverleden van de moordenaar van zijn dochter. Het FvD-Kamerlid werd tot de orde geroepen, maar volgens vader Faber had dit niet mogen gebeuren.

In het Kamerdebat over de moord op Anne Faber, waar een paar dagen daarvoor vernietigende rapporten over verschenen, vertelde Hiddema details uit de eerdere verkrachtingszaak waar Michael P. voor was veroordeeld. Voorzitter Khadija Arib liet haar onvrede over het delen van deze informatie blijken.

LEES OOK: Theo Hiddema tot orde geroepen door Kamervoorzitter na delen gruwelijke details

Meerdere collega-Kamerleden vroegen Hiddema hiermee te stoppen uit respect voor de nabestaanden. De vader van Anne vond deze kritiek niet terecht. “Hiddema heeft dit in de Tweede Kamer terecht aangestipt”, zegt Wim Faber in een interview met De Volkskrant. “Ik vind dat de Kamervoorzitter hem niet had mogen terugfluiten, ondanks de pijn voor de familie.”

Wegkijken

Hij was zelf niet aanwezig bij het debat, zijn vrouw Elze wel. Die liep weg op het moment dat Hiddema tijdens zijn inbreng de details naar voren bracht. Faber: “Hiddema had gewoon moeten zeggen wat hij wilde. Hoe pijnlijk ook, alles wat hij zei, klopte.”

Faber stoort zich aan het wegkijken als het om het verleden van P. gaat. “Zo geef je iedereen de mogelijkheid om het niet te hoeven weten. We moeten het beest in de bek kijken. Je zag meteen de shock in de Kamer, toen ze dit hoorden. Het was bijna paniek. Dat is een teken dat er iets niet in de haak is, dat politici onvoldoende geïnformeerd zijn.”

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Goedemorgen Nederland-special op Koningsdag

Een speciale Koningsdag-uitzending met drie gasten: Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella en Maxima-kenner Josine Droogendijk zijn te gast. Ook zijn we live op de kindervrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam en natuurlijk in Amersfoort waar de familie die ochtend aankomt. We zijn er tussen 9 en half 11 op NPO 1!

9:00 tot 10:30 uur

WNL Op Zaterdag Koningsdag-special

Op Koningsdag is er een extra lange uitzending van WNL Op Zaterdag live vanuit Amersfoort. Margreet Spijker en Toine van Peperstraten ontvangen onder andere Arendo Joustra, Tim Knol en Herman Bleker. We blikken terug op het afgelopen jaar van de koning, en bespreken welke bijdrage de koning levert aan de Nederlandse economie.

WNL Op Zaterdag en WNL Opiniemakers op Koningsdag van 14:00 tot 19:00 op NPO Radio 1.

14:00 tot 19:00
Lintjesregen 2019: Humberto Tan, Gerard Spong en Björn Kuipers geëerd

Vrijdag zijn weer duizenden mensen geëerd tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgen mensen die veel hebben betekent voor…

Lees meer

Boa’s mogen niet staken op Koningsdag van rechter

Buitengewone opsporingsambtenaars in Amsterdam mogen niet staken op Koningsdag zaterdag. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald, schrijft ANP. De handhavers wilden juist op…

Lees meer

OM eist ruim twee celstraf tegen asielzoeker voor brandstichting in aso-azc

Een 37-jarige asielzoeker uit Algerije moet wat het Openbaar Ministerie betreft ruim twee jaar de cel in, vanwege een brandstichting in het aso-azc in Hoogeveen….

Lees meer

Halvering van aantal politiefunctionarissen met hoger inkomen dan minister

Het aantal werknemers bij de politie met een topinkomen is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat meldt de politie op haar website. De bedoeling is…

Lees meer

Fors minder asielzoekers krijgen beschermde status in Nederland

In totaal 4.795 asielzoekers hebben vorig jaar een beschermde status gekregen in Nederland. Syriërs kwamen hier het vaakst voor in aanmerking, zo blijkt uit cijfers…

Lees meer

Kamermeerderheid schaart zich achter D66-plan voor ‘nachtvluchtverbod’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66 om nachtelijke vluchten op Schiphol te verbieden. Dat bleek vanmiddag tijdens een stemming. Van…

Lees meer