main-logo NPO Start
Word lid
Archieffoto. Het monument werd in het verleden al meerdere keren vernield.
5 april 2019 — 13:41

‘Monument Nicky Verstappen op Brunsummerheide kapot geslagen’

Het monument voor de in 1998 gedode Nicky Verstappen op de Brunsummerheide is kapotgeslagen. Dat meldt 1Limburg op basis van foto’s die ze van een lezer hebben gekregen.

Op de foto’s is te zien dat er stukken van het monument af zijn geslagen. Die brokken liggen naast het monument op de grond.

Wanneer de vernielingen zijn aangebracht en wie het heeft gedaan, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat het monument voor de overleden jongen wordt vernield. Eric A. uit Landgraaf werd meerdere keren opgepakt nadat hij het monument had vernield. Hij is na de tweede keer na een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd.

In 1998 werd Verstappen gedood tijdens een zomerkamp op de Brunsummerheide. Zijn lichaam werd kort nadat hij verdween gevonden. Jos B. werd vorig jaar in Spanje na jaren opgepakt als verdachte. Zijn naam kwam naar voren na dna-onderzoek.

LEES OOK: Jos B. blijft langer vastzitten

Door: Redactie

Niet te missen in tijden van crisis. Elke dag alle ontwikkelingen bij WNL. Steun ons.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu te luisteren: Cokevissers, een podcast van WNL

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

–> Cokevissers is nu te beluisteren via Spotify, de site en app van NPO Radio 1, of via uw favoriete podcast-app.

Nieuw bij WNL: Dragons' Den

In Dragons’ Den krijgen beginnende ondernemers die op zoek zijn naar een investeerder, de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf van de meest succesvolle zakenmensen van ons land. Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend en gaan nu hun geld, kennis en ervaring delen met startende ondernemers. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn samen goed voor zo’n 1 miljard euro en investeren met hun eigen geld.

Vanaf 12 april elke zondag om 21.30 uur
RIVM: 234 nieuwe doden door coronavirus, 292 extra ziekenhuisopnames

Het aantal doden als gevolg van het coronavirus in Nederland is opgelopen tot 2101. Dat meldt het RIVM in de nieuwste update over het virus….

Lees meer

ABN AMRO: ‘Huizenprijzen gaan volgend jaar dalen door coronacrisis’

De huizenprijzen zullen volgend jaar dalen als gevolg van de coronacrisis. Dat voorspellen economen van ABN AMRO. Hoe sterk de daling wordt, is nog onduidelijk….

Lees meer

Baudet: ‘Moeten KLM nationaliseren bij langere lockdown’

“Door de coronacrisis is er misschien een politieke kans om onze luchtvaartmaatschappij KLM terug te krijgen”. Dat zei Forum voor Democratie-partijleider Thierry Baudet in het…

Lees meer

Zonnig Paasweekend in de tuin? Helaas! Grote kans op buien

Het Paasweekend zou weleens letterlijk in het water kunnen gaan vallen. Behalve het feit dat we vanwege de coronacrisis zoveel mogelijk binnen moeten blijven, wordt…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op intensive care stijgt licht: ‘Piek nog niet bereikt’

Het aantal patiënten met het coronavirus dat op een intensive care in een Nederlands ziekenhuis ligt, is in een dag tijd gestegen met 24 personen….

Lees meer

‘Winkelstraat wordt weer drukker na stille weken door coronavirus’

De drukte in de winkelstraten is na een paar weken van stilte vanwege het coronavirus weer wat toegenomen. Dat meldt onderzoeksbureau RMC op basis van…

Lees meer

Premier Johnson reageert vanuit ziekenhuis na corona-opname: ‘Goed humeur’

De Britse premier Boris Johnson heeft vanuit het St Thomas’ Hospital gereageerd op zijn ziekenhuisopname van gisteravond laat. Hij schrijft op Twitter dat hij een…

Lees meer

Agent wil groep jongeren wegsturen en wordt bewust aangereden

Een politieagent is dit weekend bijna omver gereden nadat hij een groep jongeren had aangesproken op hun gedrag. Een van hen reed bewust op de…

Lees meer