main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 4 april 2019 — 08:28

‘DENK is een gevaar voor de vrije pers in Nederland’

De VVD wil met een amendement voorkomen dat politieke partijen of mensen die betrokken zijn bij een partij een omroep kunnen oprichten in het publieke bestel. Dat zei VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen vanochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Aanleiding voor het amendement is het plan van DENK om een eigen omroep te starten. Hoewel de partij inmiddels ontkent dat dat het geval is, wil Aartsen toch voorkomen dat het in de toekomst mogelijk is voor partijen om een omroep te starten. “Dit komt niet uit de lucht vallen. Ze zijn hier mee bezig en ik vertrouw ze niet op hun bruine ogen.”

LEES OOK: DENK wil eigen publieke omroep beginnen

“Het is gezond dat wij in Nederland de scheiding hebben tussen de politiek en de media”, aldus Aartsen. “Dat moeten we vooral ook zo houden”, vindt hij.

“Ik vind DENK echt een gevaar voor de vrije pers in Nederland”, stelt Aartsen. “Ze hebben in de Tweede Kamer voorgesteld om media te gaan controleren, ze hebben voorgesteld om zich te bemoeien met De Nieuwe Maan en we zien nu een voorstel om een eigen omroep te starten.”

Aartsen spreekt over “hele gevaarlijke ontwikkelingen” en zegt dat we dat niet moeten willen in Nederland. “We moeten die persvrijheid in Nederland met hand en tand verdedigen.”

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

Reageer op dit bericht

Goedemorgen Nederland-special op Koningsdag

Een speciale Koningsdag-uitzending met drie gasten: Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella en Maxima-kenner Josine Droogendijk zijn te gast. Ook zijn we live op de kindervrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam en natuurlijk in Amersfoort waar de familie die ochtend aankomt. We zijn er tussen 9 en half 11 op NPO 1!

9:00 tot 10:30 uur
Boa’s mogen niet staken op Koningsdag van rechter

Buitengewone opsporingsambtenaars in Amsterdam mogen niet staken op Koningsdag zaterdag. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald, schrijft ANP. De handhavers wilden juist op…

Lees meer

OM eist ruim twee celstraf tegen asielzoeker voor brandstichting in aso-azc

Een 37-jarige asielzoeker uit Algerije moet wat het Openbaar Ministerie betreft ruim twee jaar de cel in, vanwege een brandstichting in het aso-azc in Hoogeveen….

Lees meer

Halvering van aantal politiefunctionarissen met hoger inkomen dan minister

Het aantal werknemers bij de politie met een topinkomen is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat meldt de politie op haar website. De bedoeling is…

Lees meer

Fors minder asielzoekers krijgen beschermde status in Nederland

In totaal 4.795 asielzoekers hebben vorig jaar een beschermde status gekregen in Nederland. Syriërs kwamen hier het vaakst voor in aanmerking, zo blijkt uit cijfers…

Lees meer

Kamermeerderheid schaart zich achter D66-plan voor ‘nachtvluchtverbod’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66 om nachtelijke vluchten op Schiphol te verbieden. Dat bleek vanmiddag tijdens een stemming. Van…

Lees meer