WNL

Naamswijziging en nieuwe verdeling van ministeries kostte 32 miljoen euro

Politiek Den Haag

Met de komst van het kabinet-Rutte III moesten de taken tussen de departementen opnieuw worden verdeeld en kregen enkele ministeries een nieuwe naam. De Volkskrant maakt nu bekend dat aan het omdopen van de ministeries een prijskaartje van maar liefst 32 miljoen euro hangt.

Alleen het omdraaien van de woorden ‘Veiligheid’ en ‘Justitie’ in de naam ministerie Justitie en Veiligheid kostte het huidige kabinet al twee miljoen euro. Diverse ambtenaren zijn met het omdraaien van deze naam twee jaar bezig geweest.

Op alle 150 cellenbusjes voor gevangenentransport moesten nieuwe stickers worden geplakt met de goede naam. Dit kostte samen 13.650 euro. Voor het aanpassen van het lesmateriaal voor medewerkers van gevangenissen werd 12.300 euro neergelegd. Dit blijkt uit onderzoek van de Auditdienst Rijk, onderdeel van het ministerie van Financiën.

LEES OOK: Naamswijziging ministeries kost miljoenen

Het meeste geld, zo’n 26 miljoen euro, komt voor rekening van het in 2017 opgerichte ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Van 2010 tot 2017 waren al deze taken ondergebracht bij het ministerie van Economische Zaken.

Aangezien meerdere ministeries in het kabinet-Rutte III zijn aangepast, moesten ook alle e-mailadressen van de ambtenaren worden veranderd. Zo zijn alle e-mailadressen van de ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid van @minvenj aangepast naar @minjenv. Hiervoor heeft het huidige kabinet miljoenen betaald. Terwijl dit probleem eigenlijk nul euro zou moeten kosten als alle ambtenaren een e-mailadres zouden hebben met @rijksoverheid.nl.

Door: Redactie

Exit mobile version