WNL

‘Klimaatjongeren hebben gitzwart toekomstbeeld, maar de wereld vergaat niet’

De Belgische filosoof Maarten Boudry vindt het jammer dat jongeren in Nederland en België met een gitzwart beeld over de toekomst van de wereld rondlopen. Dat zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Boudry reageert hier onder meer op de klimaatdemonstraties in Nederland en België. “De ironie is dat jongeren in Nederland en België proberen rebels te zijn, maar dat lukt ze niet. Ze worden heel erg doodgeknuffeld door het establishment. Wat zij verkondigen is niet nieuw. Zij overdrijven zaken die volwassenen hen hebben ingelepeld.”

Onlangs verscheen het nieuwe boek van Boudry: ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’. “Het idee dat de planeet of de menselijke beschaving naar de knoppen gaat, is niet waar. Jongeren hebben wel degelijk wetenschappers aan hun kant als zij zeggen dat het klimaat opwarmt en dat de mens daar voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Maar het is niet gelijk zo dat de wereld vergaat. Die doembeelden zijn er voortdurend.”

LEES OOK: PVV hekelt schoolbesturen: ‘Linkse leraren zwepen kinderen op over klimaat’

Kernenergie 

Volgens Boudry ligt een oplossing voor het klimaatprobleem in kernenergie, maar veel mensen in Nederland en België zien daar niks in. De filosoof vindt dat onbegrijpelijk. “Als de groene doemprofeten zeggen dat het twee voor twaalf is, waarom zetten zij dan in godsnaam die propaganda tegen kernenergie door?”

Kerncentrales zijn volgens Boudry een beloftevolle optie. “Die stoten geen gram CO2 uit, maar de groene activisten in Nederland en België blijven maar vasthouden aan het taboe dat kernenergie slecht is. Het is stompzinnig om kerncentrales af te gaan bouwen. Als je echt denkt dat de wereld vergaat, moet je kernenergie juist omarmen.”

Door: Redactie

Exit mobile version