WNL

Theo Hiddema (FvD) wint twee zetels in Provinciale Staten

Marokko

Dubbel succes voor Theo Hiddema van Forum voor Democratie. Hij is namelijk gekozen in zowel de Provinciale Staten van Friesland als Limburg.

Naast zijn werk als advocaat is hij sinds maart 2017 Tweede Kamerlid voor FvD. Hiddema is geboren in Friesland en woont in Maastricht. Vanwege die achtergronden stond hij als lijstduwer op de kieslijst voor de Provinciale Staten in Friesland en Limburg.

De tweede man achter partijleider Thierry Baudet bleek populair in deze provincies, want in zowel Friesland als Limburg heeft hij door voorkeursstemmen een zetel gewonnen. Inmiddels heeft hij aangegeven van beide zetels af te zien.

“Ik stond voor een dilemma van hier tot gunter, het was een heksentoer om een keuze te maken”, citeert persbureau ANP de politicus. “Ik ben aan beide provincies verslingerd. Mijn Friese genen zijn springlevend, maar anderzijds heb ik mijn kloppende menselijke hart en mijn vrolijke inborst te danken aan de beeldschone stad Maastricht.”

Baudet en Otten

Overigens is hij niet het enige FvD-kopstuk dat een Statenzetel wist te bemachtigen. Ook Henk Otten lukte dit. De lijsttrekker voor de Eerste Kamer stond was als lijstduwer in de provincie Drenthe verkiesbaar en werd hier ook verkozen met voorkeurstemmen.

Ook voorman Thierry Baudet sleepte een zetel in de wacht, in zijn geval gebeurde dit in de provincie Zuid-Holland. Als lijstduwer kreeg hij 77.035 stemmen. Forum voor Democratie werd in die provincie ook in één klap de grootste partij.

Door: Redactie

Exit mobile version