WNL

Gewapende kinderen overvallen snackbar in Tilburg: ‘Volstrekt bizar’

De politie is op zoek naar drie kinderen van tussen de 12 en 14 jaar die gisteravond in Tilburg een overval pleegden op een snackbar. Minister Hoekstra van Financiën zegt in Goedemorgen Nederland het “volstrekt bizar” te vinden dat zij op zulke jonge leeftijd zoiets doen.

De overval vond plaats aan het Paletplein. Volgens de politie had één van de overvallers een vuurwapen bij zich. Na het incident werd er via Burgernet een melding verstuurd om naar de kinderen uit te kijken.

Volgens die melding zouden de jongeren een Turks accent hebben en droegen zij donkere kleding en bivakmutsen. Er werd het advies gegeven de daders niet zelf te benaderen, omdat zij dus mogelijk gewapend waren. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie meldt dat er geld is buitgemaakt.

Andere planeet

Minister Hoekstra van Financiën, te gast bij Goedemorgen Nederland, noemt met name de leeftijd van de kinderen die de overval pleegden zorgelijk. “Je wilt dat er op geen enkele leeftijd overvallen worden gepleegd, maar het lijkt wel of ze steeds jonger worden.”

Diplomatiedeskundige Robert van de Roer heeft er ook geen goed woord voor over. “Überhaupt geweld op die leeftijd gebruiken is voor mij van een andere planeet.”

LEES OOK: ‘Imams moeten grotere rol gaan spelen in bestrijden van criminaliteit’

Door: Redactie

Exit mobile version