WNL

Syrisch gezin dat huis weigerde wegens spoken op straat gezet

Syrisch gezin

Een Syrisch gezin dat een woning in Schagen aangeboden kreeg, maar er niet wilde gaan wonen, mag van de rechter op straat worden gezet. De vrouw van het gezin weigert in te trekken in het huis, omdat er spoken zouden zitten. Dat schrijft De Telegraaf.

Bij de bezichtiging van de sociale huurwoning in de Noord-Hollandse gemeente zou de vrouw een geest hebben gezien, waarna het gezin besloot in het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard te willen blijven.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) was niet te spreken over de weigering van de sociale huurwoning, begin maart. “Ze konden naar een woning, maar wilden niet. Door in het azc te blijven, vertragen ze de doorstroming,” zei een woordvoerder van de organisatie eerder tegen de krant.

Onmenselijk

Het COA besloot het gezin daarom uit de opvang te zetten, maar de advocaat van de familie noemde dat ‘onmenselijk’ en spande een rechtszaak aan. “Het gezin heeft meerdere kinderen in de basisschoolleeftijd”, zegt advocaat Frans Willem Verbaas. “Die kinderen horen niet op straat en bij uitzetting heeft het gezin een opvangprobleem.”

Maar de rechter gaat daar dus niet in mee en heeft beslist dat de uitzetting uit het azc door kan gaan. De door het gezin afgewezen woning wordt inmiddels door een ander Syrisch gezin gebruikt.

LEES OOK: Castricum stopt met voorrang voor statushouders bij verdeling sociale huurwoningen

Door: Redactie

Exit mobile version