main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 15 maart 2019 — 11:12

Ziekenhuis start met High Performance Medical Centre om topsportklimaat te verbeteren

Ziekenhuis de Gelderse Vallei start met het High Performance Medical Centre om het topsportklimaat in Nederland te verbeteren. De Nederlandse overheid, de sportbonden en NOC*NSF hebben de ambitie uitgesproken om structureel bij de top 10 van beste sportlanden ter wereld te horen en het centrum moet daaraan bijdragen.

“Als je kwaliteit wil leveren dan moet je het gewoon samenbrengen, je gaat het goed organiseren met elkaar”, aldus sportradioloog Bas Maresch vanmorgen in Goedemorgen Nederland. “De sporter kan op één plek terecht, alle specialisten zitten bij elkaar en kunnen optimaal overleggen. Daardoor wordt het resultaat beter.”

Eén van de sporters die gebruik maakt van het nieuwe centrum is Karateka Timothy Petersen, meervoudig Europees Kampioen karate. ““Ik heb zelf in mijn carriere een aantal blessures gehad en dan is het gewoon belangrijk dat je snel gezien kan worden door de juiste specialisten, door de juiste artsen. Wat is het probleem? Wat moeten we inzetten om mij als sporter weer zo snel mogelijk op de been te hebben.

In het nieuwe centrum gaat het ontzettend snel en wordt er veel onderzoek gedaan, aldus Petersen.  “Ik kan vragen stellen en ik ga met een goed plan voor de fysiotherapeut de deur uit. Binnen mum van tijd sta ik weer op de mat. Dat is de waarde van een centrum als deze.”

“In topsport is altijd een belangrijk toernooi of kwalificatie dus er is altijd een haastmoment”, voegt sportradioloog Maresch nog toe over de situatie van de karateka. “Het is zijn werktuig en zijn werktuig heeft haast nodig en die kleine dingen kunnen echt het verschil maken van die een tiende van een seconde die je nodig hebt om wel die kwalificatie ofwel die race te winnen.”

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vrijdag in Haagse Lobby TV

Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden.

Vrijdag om 22:55 op
Journalisten in Amsterdam overvallen en bedreigd met wapen

Twee journalisten zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. De politie zegt niet van welk medium…

Lees meer

Minister Dekker trekt 73 miljoen extra uit voor gesubsidieerde rechtsbijstand

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heeft hij vrijdag laten weten….

Lees meer

Vermist meisje (13) uit Den Haag teruggevonden

Een vermist meisje van 13 jaar uit Den Haag is na twee dagen teruggevonden in haar woonplaats. Ze is in goede gezondheid, zegt de politie….

Lees meer

Cruijff-biograaf twijfelt over belastende passage, boeken krijgen inlegvel

Alle 65.000 exemplaren van het boek Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie. Reden voor het…

Lees meer

Nederlanders rijden ruim 50 miljard kilometers meer dan in 1990

Door de jaren heen zijn er steeds meer auto’s te vinden op de wegen in Nederland en ook het aantal gereden kilometers is explosief gestegen….

Lees meer

Supporters Go Ahead Eagles plannen demonstratie tijdens Sinterklaasintocht

Supporters van Go Ahead Eagles (Deventer) willen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. De…

Lees meer

Timmermans werd gewaarschuwd om plastic-maatregel: ‘Ze lachen je uit!’

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien…

Lees meer

Politie: niet genoeg middelen om lagere maximum snelheid te handhaven

De politie gaat vooralsnog geen extra mensen en middelen inzetten om de mogelijk verlaging van de maximum snelheid te handhaven. “Wij blijven handhaven met de…

Lees meer