main-logo NPO Start
Word lid
15 maart 2019 — 19:28

Politie zet Urk op slot: alleen met goede reden nog dorp in

De politie houdt op alle vier de toegangswegen naar Urk controles. Als mensen geen goede reden hebben om naar het dorp te gaan, moeten ze weer terug. Dat schrijft ANP.

Op sociale media zijn rellen aangekondigd in het dorp. Daarom is een groepje mannen uit een lijnbus gezet voordat ze bij Urk aankwamen. Een van hen loopt vijf minuten later verdwaald in de schemering langs een lege akker. Hij kwam vanaf Utrecht Centraal en is ergens in de polder op de bus gestapt.

“Het is 2,5 uur reizen alleen om mijn steun te betuigen. Ik kwam hier niet om te vechten”, zegt de man tegen ANP.

Woensdag werden alle wegen richting Urk ook afgesloten uit angst voor vechtpartijen.

LEES OOK: Politie sluit afritten richting Urk af

Rellen op maandag

Afgelopen maandag liepen rellen helemaal uit de hand in het dorp. Een via WhatsApp geregelde vechtpartij ontaardde in rellen. Een groep Urkse jongeren trok het hele dorp door.

Bij de rellen werd met stenen en vuurwerk gegooid richting het huis van een Urkse jongen van Marokkaanse komaf die ruzie zou hebben gehad met een andere jongen uit Urk. Een groep jongens drong het huis van de familie in. Daarbij werden ook klappen uitgedeeld aan de vader en moeder van de jongen.

De rust keerde pas weer terug nadat de politie ingreep met honden en wapenstokken.

LEES OOK: Onrust in Urk na massale vechtpartij

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

In het online satireprogramma Klikbeet laat actrice en cabaretière Eva Crutzen zien dat ze op een wel heel realistische manier de dronken fitgirl speelt. Maar ze schittert op dit moment ook in de theaters met haar eigen solovoorstelling ‘Opslaan als’. Hoe grappig vindt zij zichzelf eigenlijk? Je hoort haar vannacht in gesprek met Carolien Borgers om 00.00 uur op NPO Radio 2.

Vannacht om 0.00 uur op

Terugkijken: Goedemorgen Nederland:

VVD-leider Mark Rutte is samen met EU-lijsttrekker Malik Azmani te gast over hun plannen voor de EU. Zo willen zij onder andere zorgen voor meer opvang in de regio voor asielzoekers. Ook te gast is de topman van het Openbaar Ministerie Gerrit van der Burg over het nieuwe televisie-programma Misdaadcollege.

AIVD telt steekpartij Malek F. niet mee als jihadistische aanslag

Gisteren maakte de AIVD bekend dat er in afgelopen vijftien jaar 112 aanslagen hebben plaatsgevonden in westerse landen met een jihadistisch motief. Drie aanslagen in…

Lees meer

Woningprijzen in april weer 7,7 procent gestegen

De prijs van bestaande koopwoningen is vorige maand weer toegenomen. In april waren huizen 7,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt…

Lees meer

Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na ophef misdaadcijfers asielzoekers

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht af te treden nadat er ophef is ontstaan over misdaadcijfers onder asielzoekers. Het debat in de Tweede Kamer over die…

Lees meer

Vermoedelijke commandant terroristische Jabhat al-Nusra aangehouden in Kapelle

Een vermoedelijke commandant van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra is aangehouden in het Zeeuwse Kapelle. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het gaat om een…

Lees meer