WNL

Vervoersbedrijf wil aparte bus voor asielzoekers om overlast te stoppen

azc

Vervoersbedrijf Qbuzz wil dat er een speciale bus gaat rijden tussen het asielzoekerscentrum in Ter Apel en Emmen. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is verzocht hier geld voor vrij te maken, maar tot ergernis van de vervoerder hebben zij nog niks vanuit Den Haag gehoord.

De roep om een aparte bus voor asielzoekers komt door problemen op buslijn 73. Deze rijdt langs het azc in Ter Apel, waar bewoners vervolgens opstappen. In de bus veroorzaken zij overlast. “Ze weigeren te betalen, trappen stennis, bedreigen soms chauffeurs’’, zegt Jaap Franke, de voorzitter van de ondernemingsraad van Qbuzz tegen het Dagblad van het Noorden.

De overlast wordt veroorzaakt door asielzoekers die afkomstig zijn uit veilige landen en dus niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning in Nederland. Volgens Franke is de overlast van deze ‘veiligelanders’ de afgelopen periode toegenomen.

LEES OOK: COA-medewerkers eisen betere bescherming tegen agressie in azc’s 

Beveiligers 

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) stelde eerder al voor een half jaar geld beschikbaar zodat twee beveiligers op de buslijn mee konden rijden. Maar over de proef met de aparte bus voor asielzoekers heeft Qbuzz nog niks gehoord.

Franke: “We zitten in de wachtkamer en zijn teleurgesteld in de besluiteloosheid van de staatssecretaris.” Als een reactie vanuit Den Haag nog langer op zich laat wachten, bestaat er een kans dat de busmaatschappij voortaan niet meer bij het azc in Ter Apel stopt.

Door: Redactie

Exit mobile version