WNL

Tsjechische man gedood door zijn eigen leeuwen die hij in de tuin hield

Tsjechische

Een Tsjechische man is in de kooi van zijn eigen leeuwen gedood door de twee katachtigen. De fokker in het dorp Zdechov had de leeuwen sinds 2016. Uiteindelijk werden de leeuwen doodgeschoten door de politie. Dat schrijven ANP en Tsjechische media.

De vader van de fokker vond zijn zoon in de kooi van de twee leeuwen in de achtertuin van het huis van de man. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Dat de man door de leeuwen is gedood, is volgens de politie wel bijna zeker. Er moet nog wel een autopsie op het lichaam worden gedaan.

In de kooi leefden twee leeuwen, een man en een vrouw. De vrouwtjesleeuw was zwanger.

Leeuwen illegaal in kooi

De regels voor wilde dieren zijn in Tsjechië een stuk soepeler dan in Nederland. In totaal wonen zeker 44 leeuwen, 98 luipaarden, 49 poema’s, 20 tijgers en 15 ocelotten in het land. Toch waren deze twee leeuwen illegaal in het land.

De eigenaar had niet de juiste papieren om de dieren in zijn tuin in een kooi te houden. Ondanks meerdere pogingen van de lokale autoriteiten, konden de dieren niet worden weggehaald.

Daarnaast hadden dorpsbewoners vaak last van de dieren. De eigenaar liet de leeuwen regelmatig uit aan een lijn. Zo werd onlangs nog een fietser aangevallen. Hij moest naar het ziekenhuis vanwege zijn verwondingen.

Door: Redactie

Exit mobile version