WNL

VIDEO: Tieners overvallen Zaanse supermarkt met hamer: ‘Dit gaat wel heel ver’

Een overval op een kleine supermarkt in Zaandam is vastgelegd door beveiligingscamera’s. In de video is te zien hoe de piepjonge overvallers met een hamer het winkelpersoneel bedreigen.

De twee jongens van 13 en 14 jaar oud gingen zeer brutaal te werk. Een van hen slaat vlak nadat hij binnenkomt met een hamer de kassa kapot. Vervolgens wordt de winkelmedewerkster bedreigd met de hamer. Terwijl de overvaller naar haar zwaait met de hamer, probeert zij het wapen af te pakken.

Zodra de eigenaar van de winkel door heeft wat er gebeurt schiet hij de medewerkster te hulp. Hij pakt een van de overvallers vast, maar die weet toch te ontkomen. Korte tijd later is het tweetal alsnog aangehouden door de politie, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Officier van Justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers ziet dit soort zeer jonge overvallers wel vaker, zo laat zij weten in Goedemorgen Nederland. “Dit is heel zorgelijk. Het zijn pubers. Hun hersenen zijn nog niet volledig volgroeid. Daardoor doen ze hele domme dingen. Maar dit gaat wel heel ver.”

Door: Tom Janssen