main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 09:20

‘Nederland moet kritisch kijken naar internationale verdragen’

Nederland moet kritisch gaan kijken naar internationale verdragen om de integratie van migranten te verbeteren. Dat zegt rechtsgeleerde Afshin Ellian in de uitzending van Goedemorgen Nederland. Ellian presenteert woensdag een kritisch rapport over integratie aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

“Wat zijn de basisvoorwaarden voor een Nederlands burgerschap? Daar hebben wij een kritische analyse over gemaakt”, stelt Ellian.

Daarom is het volgens de rechtsgeleerde belangrijk om alle internationale verdragen nog eens goed door te nemen. “Politici moeten bekijken of deze verdragen belemmerend zijn voor de integratie van migranten.”

VVD’er Bente Becker zegt in Goedemorgen Nederland dat het onderwijs een belangrijke rol moet spelen in de integratie. “Mensen moeten direct leren dat Nederland een vrij land is waar iedereen meedoet.”

Daarnaast is het volgens het Tweede Kamerlid belangrijk dat beïnvloeding van buitenlandse organisaties in Nederland wordt tegengegaan. “We moeten ervoor zorgen dat buitenlandse organisaties geen invloed kunnen uitoefenen in bijvoorbeeld een moskee na een financiële donatie.”

Daar sluit Ellian zich bij aan. “Daarom moeten we nog eens goed naar die verdragen kijken. We moeten die invloed tegengaan.”

“De Nederlandse verzorgingsstaat is gebaseerd op solidariteit”, besluit Ellian. “Die kunnen we niet zomaar openstellen aan de hele wereld.”

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer