main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 09:20

‘Nederland moet kritisch kijken naar internationale verdragen’

Nederland moet kritisch gaan kijken naar internationale verdragen om de integratie van migranten te verbeteren. Dat zegt rechtsgeleerde Afshin Ellian in de uitzending van Goedemorgen Nederland. Ellian presenteert woensdag een kritisch rapport over integratie aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

“Wat zijn de basisvoorwaarden voor een Nederlands burgerschap? Daar hebben wij een kritische analyse over gemaakt”, stelt Ellian.

Daarom is het volgens de rechtsgeleerde belangrijk om alle internationale verdragen nog eens goed door te nemen. “Politici moeten bekijken of deze verdragen belemmerend zijn voor de integratie van migranten.”

VVD’er Bente Becker zegt in Goedemorgen Nederland dat het onderwijs een belangrijke rol moet spelen in de integratie. “Mensen moeten direct leren dat Nederland een vrij land is waar iedereen meedoet.”

Daarnaast is het volgens het Tweede Kamerlid belangrijk dat beïnvloeding van buitenlandse organisaties in Nederland wordt tegengegaan. “We moeten ervoor zorgen dat buitenlandse organisaties geen invloed kunnen uitoefenen in bijvoorbeeld een moskee na een financiële donatie.”

Daar sluit Ellian zich bij aan. “Daarom moeten we nog eens goed naar die verdragen kijken. We moeten die invloed tegengaan.”

“De Nederlandse verzorgingsstaat is gebaseerd op solidariteit”, besluit Ellian. “Die kunnen we niet zomaar openstellen aan de hele wereld.”

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer