main-logo NPO Start
Word lid
WNL Haagse Lobby - 11 februari 2019 — 21:07

Annie Schreijer Pierik (CDA) over pulsvisserij: ‘Die Fransen zijn zo lui als wat’

Europarlementariër Annie Schreijer Pierik (CDA) stoort zich aan de opstelling van de Fransen in de discussie over de pulsvisserij: de Fransen zouden Nederland aanvallen met argumenten over duurzaamheid zonder dat ze hun eigen vissers daar aan houden.

Frankrijk ligt al lange tijd dwars op het gebied van de pulsvisserij, die vooral door Nederlandse vissers wordt toegepast. Volgens de Fransen zou de methode, waarbij vissen onder water met elektriciteit worden verlamd, niet duurzaam zijn en bovendien een rare smaak aan de vis geven.

LEES OOK: ‘De Fransen gaven het debat over pulsvisserij een emotionele lading, dan doen feiten er niet meer toe’

“Ik heb zelf nog meegewerkt aan meer geld naar die kleine Franse vissersbootjes”, aldus Schreijer Pierik in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. “Want even voor u: die Fransen zijn zo lui als ik weet niet wat, die zaten in die ouwe bootjes nog een beetje te vissen.”

De vereiste duurzaamheid is bij onze Frans sprekende uniegenoten nog ver te zoeken. “Als het gaat om de duurzaamheidseisen van Europa, dan voldoen ze daar nog lang niet aan.”

Woensdag wordt in Brussel een besluit genomen over de toekomst van de pulsvisserij. De uitkomst is waarschijnlijk ongunstig voor de Nederlandse vissers.

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer