WNL

Bijna kwart van Brabanders gaat vreemd tijdens carnaval: ‘Echt een feestprovincie’

Bijna een kwart van de feestvierders in Noord-Brabant gaat vreemd tijdens carnaval. Dat blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365. “Brabant blijkt veel meer een feestprovincie te zijn,” zo zegt directeur José Cabrera y Charro in Stand van Nederland.

Maar liefst 22 procent van de ondervraagden in Noord-Brabant geeft aan vreemd te gaan tijdens Carnaval. Dat is aanzienlijk meer dan de carnavalvierders in Limburg. Daar geeft ‘maar’ 6 procent aan niet trouw te zijn aan hun partner.

Dat al die promiscuïteit niet onopgemerkt blijft bij de partners van deze feestvierders, blijkt ook uit de enquête. Op vraag wat mensen wel eens zijn verloren tijdens carnaval is het meest gegeven antwoord ‘mijn partner’ (7 procent). Daarna volgen de portemonnee (6,7 procent) en de mobiele telefoon (4 procent).

In Limburg en Brabant kijken ze er het hele jaar naar uit: carnaval! Maar wat levert dit volksfeest ons eigenlijk op? Kijk hier naar de laatste aflevering van Stand van Nederland over de economie achter carnaval.

Door: Redactie

Exit mobile version