WNL

PVV hekelt schoolbesturen: ‘Linkse leraren zwepen kinderen op over klimaat’

De PVV vindt het niet goed dat kinderen vandaag gaan spijbelen om aandacht te vragen voor het klimaat. Als het aan die partij ligt gaat de leerplicht altijd voor. Daarnaast vindt PVV-Kamerlid Harm Beertema dat schoolbesturen een te veel invloed hebben op de kinderen.

“Mijn indruk is dat die leerlingen door een politieke agenda gestuurd worden. Die wordt bepaald door die leraren en rectoren”, aldus Beertema vanmorgen in Goedemorgen Nederland. Als  voorbeeld noemt hij de rector uit Amsterdam die minder enthousiast zou zijn als leerlingen gingen spijbelen tegen asielzoekers. “Dat is voor mij het bewijs dat al die linkse leraren deze kinderen aan het opzwepen zijn.”

Hij vindt dat de kinderen gewoon naar school moeten. “Dan ga je daar maar met ze discussiëren. Maar dan het liefst alle kanten van het probleem bekijken.” Beertema vindt het kwalijk dat er nu op een onderwerp, het klimaat, wordt ingezoomd.

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen vindt ook dat kinderen vandaag naar school moeten. “Ik denk dat het goed is dat kinderen zich druk maken over hun toekomst. Klimaat is daar één deel van, maar onderwijs is ook een deel van je toekomst. Spijbelen vind ik nooit een verstandig idee.” Hij wil zien hoe het vandaag verloopt, voordat er verdere stappen worden ondernomen.

 

Door: Redactie

Exit mobile version