WNL

Jaren cel voor Nederlander Musa A. die leider Turkse terroristen blijkt

De Nederlander Musa A. verdwijnt voor lange tijd achter de tralies. De 57-jarige man is vandaag tijdens zijn proces in Duitsland tot zes jaar en negen maanden cel veroordeeld, zo meldt De Telegraaf.

A. werd in 2017 door de Duitse politie in de boeien geslagen. Volgens de krant wordt hij gezien als de Europese leider van de Turkse communistische DHKP/C partij, die geregeld aanslagen pleegt. Volgens de AIVD wonen enkele tientallen leden van de groep in Nederland.

A. zou zich vooral hebben beziggehouden met het werven van geld voor de terreurgroep. Dit zou hij hebben gedaan via onder meer de verkoop van concertkaarten voor muziekgroep Grup Yorum. Volgens de inlichtingendienst verspreidt die band de communistische boodschap van de DHKP/C door middel van muziek.

Staatsvijand 

De terreurgroep wordt onder meer verdacht van de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Ankara in 2013. “Ze worden er ook van verdacht een aanslag te hebben voorbereid op de Turkse president Erdogan”, zegt Telegraaf-verslaggever Silvan Schoonhoven tegen Omroep WNL.

“Het is een groep die in Turkije wordt beschouwd als staatsvijand nummer 1 en die ook een stevige voet aan de grond heeft in Nederland. Het is bekend dat hier ook afdelingen zijn van die groep.”

Door: Redactie

Exit mobile version