WNL

Middelbare scholiere uit Gouda overleden door meningokokkenziekte

Meningokokkenprik

Een middelbare scholiere uit Gouda is onlangs overleden aan de meningokokkenziekte. De scholiere werd zondag in het ziekenhuis opgenomen. Dit laat de GGD Hollands Midden weten.

Alle mensen die recentelijk intensief contact hebben gehad met de scholier worden door het ziekenhuis of de GGD benaderd. Het is nog niet bekend om hoeveel personen dit gaat. Ook is niet duidelijk wat de leeftijd van de scholiere was en op welke school ze zat.

Meningokokkenziekte is een besmettelijke ziekte die je kunt krijgen door een bacterie. Mensen kunnen verschillende ziektes krijgen door meningokokken, zoals hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. Soms kunnen de klachten ernstig zijn, maar de kans dat iemand ziek wordt nadat hij of zij is besmet is heel klein.

Er zijn verschillende meningokokkentype, namelijk ACWY en B. Het is nog niet bekend om welk type het bij deze scholier gaat.

De kans dat iemand na een besmetting ziek wordt is heel klein. Maar mocht je toch ziek worden, kun je last krijgen van: plotseling hoge koorts, hoofdpijn, misselijkheid, braken, sufheid, niet tegen licht kunnen, een zere en stijve nek of kleine, rode of paarse vlekjes in de huid.

Heb je last van bovengenoemde klachten? Neem dan direct contact op met je huisarts.

LEES OOK: ‘Bijna kwart veertienjarigen heeft zich nog niet in laten enten tegen meningokokken’

Door: Redactie

Exit mobile version